Yayımlanan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesineki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda çok sayıda personel alımı yapacak. Söz konusu ilan Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesinde duyurular kısmında yayımlanmıştır. Yapılan duyurulara göre Diyanet İşleri Başkanlığı 270 yeni kamu personeli ve 570 Görevde Yükselme yapacak. Başvuru yapacak adaylar mutlaka belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

GÖREVDE YÜKSELME İLANI:

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında boşta bulunan Şube Müdürü, Din Hizmetleri uzmanı ve Şey pozisyonları için Görevde yükselme sınavı ile kurum içi naklen atama yapacaktır.

Buna göre bu ilana başvuru yapacak adaylar, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Diyanet İşleri Başkanlığında hala 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/A maddesi uyarın hala çalışıyor olmak, Başvuru yapılacak unvanda çalışıyor olmamak veya müktesebi bulunmamaları ve belirtilen özel şartları taşımaları gereklidir.

Başvuru yapacak adaylar ise, başvurularına 02 Temmuz 2018 tarihi saat 08:30 itibari ile başlayabilir ve en geç 16 Temmuz 2018 tarihi saat 16:30 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular ilgili birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığımız DİBBYS üzerinden alınacaktır. Ayrıca ilan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

270 KAMU PERSONELİ ALIMI:

Diyanet İşleri Başkanlığı söz konusu yeni alımları için iki farklı ilan yayımladı. Yayımlanan ilk ilana göre 200 kişilik boşluk ile, Vaiz ve 70 kişilik boşluk ile Murakıp almı yapacak. Buna göre naklen kurum içi 270 Kamu Personeli alımı yapılacak olup başvuru yapacak adaylardan, En az dört yıllık eğitim veren Dini okullardan mezun olmak, Başvuru tarihi itibari ile, Vaiz adayları için en az 2 yıl Murakıp adayları için en az 5 yıl başkanlıkta çalışmış olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/A maddesine göre hala çalışıyor olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak,Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak şartları aranacak.

Başvurular 02 temmuz 2018 tarihinde başlaycak olup en geç 16 temmuz 2018 tarihine kadar devam edecektir. Buna göre adaylar başvurularını ilgili birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığımız DİBBYS programı üzerinden alınacaktır.

Vaiz İlanı için Buraya Tıklayınız.

Murakıp İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim