Devlet Personel Başkanlığı tarafından 15 Eylül 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı pozisyonlarda ve tüm Türkiye genelide toplamda 518 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtti. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü alım yapacak olduğu kadrolar için  yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu puan sırasına göre alım gerçekleltirecek. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR NELERDİR:

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü alımını tüm Türkiye genelindeki illerde yapacak. Toplamda 518 kişilik kadro ile, 13 Elektrik Elektronik Mühendisi, 35 Harita, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi, 12 Jeoloji veya Hidrojeoloji Mühendisi, 1 Çevre Mühendisi, 4 Maden Mühendisi, 9 Meteroloji Mühendisi, 200 Ziraat Mühendsi, 21 Biyosistem Mühendisi, 1 Kimya Mühendisi, 34 Makina Mühendisi, 1 Bilgisayar ve Yazılım Mühendisi, 2 Matematik Mühendisi, 1 Fizik Mühendisi, 101 İnşaat Mühendisi, 6 Biyolog, 3 Tekniker, Lisans Mezunu 40 Büro personeli, ortaöğretim veya Önlisans mezunu 34 Büro Personeli olmak üzere toplamda 518 sözleşmeli personel alıyor.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü alım yapacağı kadrolar için adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak şartı ile Önlisans ve lisans mezunu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Önlisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamak, başvuru yapılacak kadro için öğrenim şartlarını taşımak, herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmamak, tüm Türkiye genelinde görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak ve yapılacak olan güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, 29 Eylül 2017 tarihi ile 08 Ekim 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular 09:00 itibari ile başlayacak olup en geç 24:00 a kadar elektronik ortamda yapılması gerekmektedir.Buna göre başvurular sadece personelalimi.dsi.gov.tr adresinden yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için hangi kadro için nerede alım yapılacağıan bakmak için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini açabilirsiniz.