Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 15 Eylül 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre personel alımı yapacaını belirtti. Yapılan bildiriye göre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü farklı pozisyonlarda çok sayıda Mühendis alımı yapacak. Adaylar 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlara göre ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartına göre alınacak. Söz konusu ilanda da belirtildiği üere adaylara sözlü veya yazılı olarak sınav yapılmayacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine, 13 Elektrik Elektronik Mühendisi, 35 Harita, Jeodezi ve Fotogremetri Mühendisi, 12 Jeoloji veya Hidrojeoloji Mühendisi, 1 Çevre Mühendisi, 4 Maden Mühendisi, 9 Meteoroloji Mühendisi, 200 Ziraat Mühendisi, 21 Biyosistem Mühendisi, 1 Kimya Mühendisi, 34 Makine Mühendisi, 1 Bilgisayar veya Yazılım Mühendisi, 2 Matematik Mühendisi, 1 Fizik Mühendisi ve 101 İnşaat Mühendisi olmak üzere toplamda 435 Mühendis alımı gerçekleştirecek.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü alım yapacağı mühendis kadroları için adaylardan, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, kadro seviyesine göre eğitim şartını taşımak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, Türkiye genelinde görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak ve yapılacak olan Güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek. Şartları aranacaktır. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları 29 Eylül 2017 tarihi saat 09:00 da başlayacak. Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylar ise en geç 08 Ekim 2017 tarihine saat 24:00 a kadar başvurularını yapmak zorundadırlar. Buna göre başvurular sadece, http://personelalimi.dsi.gov.tr adresinden yapmaları gerekemketdir. Başvuruların değerlendirilmesinde 2016 yılı KPSS puan sıralamasına göre en yüksekten başlanmak sureti ile en düşüğüne göre sıralama ile yapılacak. Başvurusunu yapmış adaylar başvuru sonuçlarını www.dsi.gov.tr/duyurular adresinden 20 Ekim 2017 tarihinde yapılacak olan başvuru sonuçlarını beklemeleri gerekmektedir.

İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ise Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirler. İlanın tam metninde hangi illere alım yapılacağı, alım kadroları, tablolar ve diğer bilgiler yer almaktadır.