Yayımlanan ilanlara göre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre Devlet Su İşleri toplamda 12 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak. Adayların Kamu Personei alım ilanına başvuru yapabilmeleri için 2016 veya 2017 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre diğer detaylar ve başvuru bilgileri şöyledir;

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü alımını yapacağı kadrolar için adaylardan bazı nitelikler aramaktadır. Bunlar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sözleşmeli Bilişim personeli alım şartlarını taşımak, 4 yıllık eğitim veren fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim fakültelerinden mezun olmuş olmak, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak niteliklerini taşıyn adayların başvuruları kabul edilecektir.

Ayrıca adayların KPSS puan durumuna göre bir sıralama yapılacaktır. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavının puanının %70 i ve Yabancı Dil Sınavının %30 u esas alınarak yapılacak sıralamaya göre kadro sayısının 10 katı kadar aday sınava çağırılacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ ) personel ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularına bugün ( 28 Şubat 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 16 Mart 2018 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/devlet-su-isleri-personel-alimina-iliskin-is-basvurusu adresi adresi üzerinden elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir. Başvurularını yapan adaylar www.dsi.gov.tr  adresi üzerinden 23 Mart 2018 tarihinde başvuru sonuçlarına ulaşabilirler. Başvurusu olumlu olan adaylar ise, 02 Nisan 2018 ile 13 Nisans 2018 tarihleri arasında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Devlet Mah. İnönü Bulvarı No:16 Çankaya/ANKARA adresinde sınava katılacaklardır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.