Devlet Personel Başkanlığı tarafından 15 Eylül 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan personel eksikliği için farklı bölgelerde ve mezuniyetlerde toplamda 74 kişilik boş kadro ile Büro Personeli alacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için en az lise mezunu olmak zorunda ve 2016 yılı kamu personeli seçme sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekemketdir. Ayrıca adayların değerlendirilmesi sadece Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre yapılacak ve herhangi bir yazılı veya sözlü sınav yapılmayacaktır.

KADRO DAĞILIMI ŞÖYLEDİR:

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine 74 kişilik boş kadro ile büro personeli alıyor. Buna göre, Lisans mezunu 5 İktisat, 7 Maliye veya Maliye Muhasebe ve 28 İşletme alanında Büro Personeli olmak üzere lisans mezunu toplamda 40 Büro Personeli alınacak. Lise mezunu 2 Büro personeli ve Önlisans Mezunu 11 Maliye Muhasebe, 8 İşletme, 3 Bilgisayarlı Muhasebe ve 10 Adalet alanında olmak üzere 32 Önlisans mezunu Büro personeli alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü alım yapacağı kadrolar için adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak şartı ile Önlisans ve lisans mezunu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Önlisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamak, başvuru yapılacak kadro için öğrenim şartlarını taşımak, herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmamak, tüm Türkiye genelinde görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak ve yapılacak olan güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları 29 Eylül 2017 tarihi saat 09:00 da başlayacak. Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylar ise en geç 08 Ekim 2017 tarihine saat 24:00 a kadar başvurularını yapmak zorundadırlar. Buna göre başvurular sadece, http://personelalimi.dsi.gov.tr adresinden yapmaları gerekemketdir. Başvuruların değerlendirilmesinde 2016 yılı KPSS puan sıralamasına göre en yüksekten başlanmak sureti ile en düşüğüne göre sıralama ile yapılacak. Başvurusunu yapmış adaylar başvuru sonuçlarını www.dsi.gov.tr/duyurular adresinden 20 Ekim 2017 tarihinde yapılacak olan başvuru sonuçlarını beklemeleri gerekmektedir.

İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ise Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirler. İlanın tam metninde hangi illere alım yapılacağı, alım kadroları, tablolar ve diğer bilgiler yer almaktadır.

Editör: TE Bilisim