Hakimler ve Savcılar Kurulu ve Kamu Denetçiliği Kurumu eş zamanlı olarak yayınladıkları personel alım ilanları doğrultusunda kendi bünyelerinde çalıştırmak üzere personel alımı yapacaklarını ifade etti. Her iki kurum içinde yayınlanan başvurularının devam ettiği ve yapılacak olan personel alımlarında belirlenen genel şartlara göre alımların yapılacağı açıklandı.

HSK KURULU PERSONEL ALIM DETAYLARI

Hakimler ve Savcılar Kurulu bünyesine yapılacak olan personel ilanı için yayınlanan ilana göre naklen atama yapılarak 2 avukat alınacağı açıklandı. Başvuru yapacak olan adaylar resmi internet sitesi üzerinden elektronik yol ile 17 Ekim tarihine kadar başvuru yapabilecekleri açıklandı.

KDK KURUMU PERSONEL ALIM DETAYLARI

Kamu Denetçiliği Kurumu resmi internet sitesi üzerinden yayımladıkları personel ilanları doğrultusunda Hukuk bölümü mezunu adaylar arasından 7 Uzman Yardımcısı, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteri, İktisat ve İşletme Fakülteleri'nden mezun olma şartıyla birlikte uzman yardımcısı alımı yapılacağı açıklandı. KDK kurumu bünyesine başvuruda bulunacak olan adayların 22 Ekim 2018 tarihinde başlayacak olan başvurulara 5 Kasım'a kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir.