Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı sitesinde 09 Ekim 2017 tarihli bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruya göre, farklı bölgelerdeki Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü bünyelerine çok sayıda personel alımı yapacaklar. Buna göre adaylardan istenilen şartları yerine gtiren adayların başvuruları kabul edilecek ve değerlendirmeye alınacaktır. Değerlendirme sonucu ise adaylara sınav yapılacaktır. Alım yapacak Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerine ve alım kadrolarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

ALIM YAPILACAK İLLER VE KADROLAR:

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü bünyesine 3 farklı bölgede personel alacak. Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü İzmir, Antalya ve Samsun illerinde 6 kişilik kadro ile alım gerçekleştirecek. Buna göre, Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 2 Orkestra Sanatçısı ( 1 Koro ve 1 Klarnet ) ve 1 Sanatsal Yarcımsı Eleman alacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 1 Bas Kro Sanatçısı alacak. İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 1 Sahne Makinisti ve 1 Kontrabas Orkestra Sanatçısı alacak. 

Adaylar Müdürlüklerde Türk Uyruklu Misafri Sanatçı çalışma Grubunda Temsili/Gün Başına pozisyonunda sözleşmeli olarak çalışacaklardır. Buna göre adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A Bendinde bulunan 1,2,3,4,5,6,7 ve 8. maddelerindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir. Her kadro için eğitim şartına aşağıdaki ilanların metinlerinden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğüne başvurularını en geç 19 Ekim 2017 tarihine kadar, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 16 Ekim 2017 tarihine kadar ve Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü başvuruları ise en geç 13 Ekim 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını şahsen yapacaklardır.

Aşağıdaki vermiş olduğumuz bağlantılar sayesinde Samsun, Antalya ve İzmir illeri için yayımlanan ilanların metinlerine ulaşabilirsiniz.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 2 Orkestra Sanatçısı

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 1 Sanatsal Yardımcı Eleman

Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 1 Koro Sanatçısı

İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 1 Atölye Elemanı

İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 1 Orkestra Sanatçısı

Editör: TE Bilisim