Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 77 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacağını bildirdi. Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü 6 farklı ilde KPSS Siz Personel alacak. Alım yapılacak kadrolar ve başvuru şartlarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

ALIM YAPILACAK İLLER:

6 fakrlı ile bulunan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüklerine alım yapılacak. Buna göre,

  • Ankara 10,
  • İstanbul 43,
  • İzmir 6,
  • Mersin 5,
  • Antalya 7,
  • Samsun 6,

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü 77 personel alımı için adaylardan genel olarak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 Yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranacak.

Özel Olarak ise,

1- Opera Solistleri, Koro ve Orkestra Sanatçıları için Yükseköğretim Kurumu bünyesinde müzik ve sahne sanatları eğitimi veren fakülte, akademi ve konservatuarlarından lisans düzeyinde mezun olmak,

2- Bale Solist Sanatçıları için, Yükseköğretim Kurumu bünyesinde müzik ve sahne sanatları eğitimi veren fakülte, akademi ve konservatuarların bale bölümünden lisans düzeyinde, Kordöbale için ise bale bölümünden en az lise düzeyinde mezun olmak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü 77 Personel alımı yapacak olup başvuruşar ilanın yayımlandığı tarih itibari ile başladı. Adaylar başvurularını Bakanlığın resmi internet adresi üzerindne temin edecekleri başvuru formu ile birlikte ve istenen belgeler ile birlikte e-Posta ile yapılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim