Kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili olarak bir çok açık pozisyonlarda görev almak amacıyla personel alım ilanları yayınlandı. Birbirinden farklı iki Devlet başkanlığı tarafından yayınlanan personel alım ilanına göre Devlet bünyesinde çalışabilecek kadrolu bir şekilde personel alımı yapılacağı açıklandı. Her iki devlet kurumu içinde toplamda 55 personele ihtiyaç duyulduğunu belirtilen açıklamalarda adayların iş tecrübesine bakılmaksızın personel alımı yapılacağı sadece istenilen şartları yerine getirilmesi gerektiği beriltildi.

MEMUR ALIMI YAPACAK OLAN KURUMLAR

Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklama içerisinde kadrolu olarak personel alımı yapacak iki farklı Devlet kurumu bulunmaktadır. Bu kurumlar içerisinde aranan niteliklerde çalışabilecek personel alımı yapılacağı ve adayların Rekabet Kurumu Başkanlığı ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu adında iki farklı kurumdan birine başvuru yapabileceği belirtildi. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanın devamına göre aranan niteliklerin çeşitli eğitim seviylerinden mezun olan adaylar arasında yapılacağı ve adayların KPSS sınavından aldıkları puanlara göre bir sıralamaya koyularak personel alımının bu sıralamaya göre yapılacağı açıklandı.

DEVLET KURUMLARINA YAPILACAK BAŞURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Her iki kurum içinde adaylardan istenilen özel şartlar bulunduğundan dolayı sizler başvurmak istediğiniz kurum için başvuru yapmadan açıklanan kurum şartlarını detaylı bir şekilde okumanız gerekmektedir. Her iki kurum içinde istenilen genel şartlar şu şekildedir; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48'inci maddesinde A bendinen yer alan şartları bulundurması yani T:C. vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bırakılmaması, kurumların istediğin yaş aralığında olunması, düzenli olarak görev yapabilecek potansiyele sahip olunması, erkek adaylar için askerlik sorunun bulunmaması ve istenilen güvenlik soruşturmaısnın olumlu şekilde sonuçlanması adayların başvuru yapmaları için istenilen genel arasında yer almaktadır. 

Editör: TE Bilisim