Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan çok sayıda kamu kurumu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile düzenlenmekte olan KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamaların ile memur alımı gerçekleştirmektedir.

KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme memur atamalarında ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans olmak üzere toplam 2 bin 780 kişilik memur ataması yapılacaktır. Alım yapacak kurumlardan bir tanesi de Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüdür. DHMİ KPSS 2017/1 atamalarında toplam 364 memur alımı yapacak olup bu alımların 140'ı ARFF memuru yani hava limanı itfaiyecisi kadrosu içindir. Peki DHMİ 140 ARFF memuru alımı ilanına kimler müracaat edebilir.

ARANMAKTA OLAN ŞARTLAR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme memur  atamasında toplam 140 kişilik ARFF memuru hava limanı itfaiyecisi alınacaktır. Peki ARFF memuru alımında aranmakta olan şartlar nelerdir.

Önlisans düzeyi KPSS puanına sahip olmak
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma bölümlerinden birinden mezun olmak
Güvenlik soruşturmasından temiz çıkmak

BAŞVURULAR

DHMİ ARFF memuru alımına başvuru yapacak olan adayların bu şartları yerine getirmiş olması gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyenlerin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile müracaatlarını 3 Temmuz 2017 tarihine kadar gerçekleştirmesi ve başvuruların onaylanması için 15 TL'lik onay ücretini de vermesi gerekmektedir.

https://ais.osym.gov.tr

TÜM KADRO DAĞILIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DHMİ 364 MEMUR ALIMI İÇİN TIKLAYINIZ