Devlet Hava Meydanları İşletmesine özel güvenlik görevlisi personel alımları yapılacak.

Türkiye genelinde Hava limanlarının güvenlik birimlerinde görevlendirilecek olan personeller için 4734 sayılı kanuna göre hizmet alımı yapılması planlandı. Buna göre Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından yapılacak olan personel istihdamı için hangi kadrolarda alımlar yapılacak ve başvuru şartları, görev yapacaklar iller belli oldu. Alımlar için DHMİ'ye başvuru alınmayacak.  Alımların 1 Nisan 2019 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında ypaılacağı belirtildi.

DETAYLAR;

Adayların T.C. vatandaşı olmaları, yaş olarak en az 18 yaşını tamamlamış olmaları, eğitim düzeyinde en az lise mezunu olmaları, görevini sürdürmeye engel herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması, kamu haklarından mahrum olmamak, adayların özel güvenlik için 5188 sayılı kanuna göre eğitimlerini tamamlamış olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, fiziki şartları taşımaları, boy ile kilo orantısın olması, kasten işlenmiş suçlardan mahkum olmamak, özel güvenlik statüsünde görev almak için gerekli olan diğer özel şartları taşımaları istenilecek.

Hangii kadrolarda alım yapılacağı da belli oldu buna göre özel güvenlik görevlisi kadrosunda 6 bin 388, vardiya sorumlusu olarak 184, proje sorumlu olarak ise 47 personel istihdam edilecek.

Hangi havalimalarında personel istihdamı yapılacağı belli oldu. Buna göre 41 ilde görevlendirilecek olan personeller, Atatürk Havalimanı 221, Şanlıurfa GAP Havalimanı ve Eski Şanlıurfa Havalimanı ile Korçik SSR Radar İstasyonu 180, Trabzon Havalimanı ve Akçaabat Üzümlü Radar İstasyonu 168, Diyarbakır Havalimanı 148, Ordu Giresun Havalimanı 128, Gaziantep Havalimanı 124, Adana Havalimanı ve Bahçe Akçadağ Radar İstasyonu 110 olarak açıklandı. Diğer hava Limalarındaki personel sayıları;

Gelişmelerden anında haberdar olmak için;

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA