Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü personel alımı yapacağını ilan etmişti. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan duyuruya göre farklı pozisyonlarda toplamda 112 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak. Başvurular 13 Mayıs 2019 tarihinde başlamış tı ve hala devam etmektedir. Bizde İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde sizlere detaylı bilgileri paylaşacağız. Bu sayede Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvuru yapabilecekler.

HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü toplamda 112 kişilik kadro ile 12 Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve 100 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alacağını açıkladı. Bu yönde adaylardan KPSS şartı aranıyor. Adayların 2018 yılında yapılan KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Bunun dışında adaylardan genel olarak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Türk Vatandaşı olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 4 yıllık eğitim veren yüksekokullardan mezun olmuş olmak, ICAO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak, Konuşmasında herhangi bir aksan, Dilinde peltellik, Gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, Son 5 yıl içerisinde yapılmış olan Yabancı dil sınavından En az C seviyesinde puan almış olmak şartları aranacak.

Ayrıca, Asistan hava trafik kontrolör adayları için Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmaları gerekmektedir.

Stajyer hava trafik kontrolör adayları için ise, Hava Trafik Kontrol Kursunun Başlayacağı 02/12/2019 tarihi itibariyle, 27 yaşından gün almamış olmak ve Daha önce disiplin, başarısızlık ve idari yönden kursla veya Genel Müdürlükle ilişiği kesilmeme gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR?

DHMİ 112 personel alımına başvurular 13 mayıs 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 30 Mayıs 2019 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını http://isbasvuru.dhmi.gov.tr adresinden başvurmaları gerekmektedir. Adayların talep edilen bütün belgeleri sisteme eksiksiz yüklemeleri gerekmektedir. Şahsen ve posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecektir. İlan hakkında başvuru kılavuzuna ve başvuru ekranına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

DİĞER PERSONEL ALIM İLANLARINA BURADAN ULAŞABLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim