Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri personel alımı için duyuru yayımladı. 15 Ocak 2024 tarihi ile yayımlanmış olan Askeri Personel Alımı ilanına göre Kara Kuvetleri Komutanlığı bünyesideki eksikliği karşılamak üzere Sözleşmeli er alımı yapacak. 2024 yılı Milli Savunma Bakanlığı Alımları ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Alımları Kapsamında yayımlanan Askeri personel alımı ilanına göre en az İlköğretim mezunu kişiler karafından yapılacaktır. Peki kimler sözleşmeli er olabilecek. Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

MSB Asker Alımı Hakkında Duyuru Yayımladı!

Milli Savunma Bakanlığı resmi X hesabı üzerinde yayımladığı duyuruya göre 2024 yılı Sözlşemeli Er alımı başvurusu devam ediyor. MSB tarafından yapılan paylaşım şöyle:

Millî Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 yılı 2024/1 Dönemi Sözleşmeli Er Temin Faaliyeti başvuruları, 11 Şubat 2024 tarihine kadar http://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden devam etmektedir.

Sözleşmeli Er Nedir? Kime Denir?

Sözleşmeli erbaş ve er; vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erlerin yapmış oldukları görevleri yerine getirmek için belirli bir ücret karşılığı 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu esaslarına göre istihdam edilen, erbaş ve er kadrolarında görev yapan asker kişidir.

 Sözleşmeli er adayları ön sözleşme yapılarak askerî eğitime alınır. Askerî eğitimi başarı ile tamamlayanlarla, yetkili komutanlıklarca dört yıldan fazla olmamak kaydıyla en az üç yıllık sözleşme yapılır. Müteakip sözleşmeler, bir yıldan az, üç yıldan fazla olmamak şartıyla azami yedi yıllık hizmet süresi sonuna kadar uzatılabilir. Sözleşmeli erbaş ve erler, sözleşme süreleri sona ermeden sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedemezler.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Kara Kurwdxsvvtleri Komutanlığı Sözleşmeli Er alımu için adaylardan genel olarak,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak,
  • Herhangi bir Terör üyeliği olmamak veya bulaşmamış olmak,
  • Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde Sözleşmeli Erler için belirtilen şartları taşımak,

Eğitim Şartı:

Başurular en az İlköğretim mezunu adaylar içerisisinden başvuru alınacak.

Yaş Şartı: 

Ayrıca Yaş şartı olarak; 20 Yaşını tamamlamış ve 25 yaşından büyük olmamak gereklidir. Diğer Başvuru Şartları İse;

Nitelik Belgesi Şartı:

  • Askerlik hizmetini yapanların Nitelik belgesine sahip olmak,
  • Belirtilen boy ve kilo ölçülerde olmak,

Nitelik Belgesi Örneği Nedir?

Boy ve Kilo Ölçüm Tablosu Belli Oldu!

Başvurular Devam Ediyor!

MSB Sözleşmeli er alımı için başvurular ilanın yayım tarihi olan 15 Ocak 2024 tarihi ile başlamış olup en geç 11 Şubat 2024 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gerekmektedir.

Başvuru Adresi:  Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak Başvuru Programı Kullanma Talimatında (Ek-1) belirtilen esaslar dahilinde çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: Erhan İmamoğlu