Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan Danıştay Başkanlığı personel alımı ilanın son güne gelindi. Danıştay Başkanlığında görev yapmak üzere 7 kişilk boş kadro ile Destek Personeli Pozisyonunda 7 kişi alınacak. Buna göre Danıştay Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliği için Sözleşmeli olarak çalılacak 7 Hizmetli alımı yapacak. Adaylardan ÖSYM tarafından yapılan Kamıu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak. Adaylar KPSS puan sıralamasına alınarak Sözlü sınava çağırılacaktır. Başvuruların bitmesi ile birlikte Danıştay Başkanlığı resmi internet sitesi olan http://www.danistay.gov.tr adresinde başvuru sonuçları ve sınava kimlerin katılacağı ilan edilecektir.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylar hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemlerini bitirmemiş ise başvurularını, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesine göre ve yaş şartına göre 35 yaşından büyük olmamak şartlarını kabul ederek başvuru yapacaklardır.

Ayrıca adayların en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmalarıda şarttır. Buna göre adaylara Arşiv ve Güvenlik araştırması yapılacak olup olumlu sonuç almaları gerekmektedir. Bunun dışında en önemli niteliklerden olan KPSS puan şartına göre adaylar 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları ve KPSS puan sıralamasına göre kadro sayısının 5 katı kadar aday arasında bulunabilmeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Danıştay Başkanlığı Hizmetli Personel alımı başvuruları 18 Aralık 2017 tarihinde başlamıştı. Ancak başvurularda son günlere gelindi. Adaylar başvurularını en geç 22 Aralık 2017 tarihi saat 17:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular ise Danıştay Başkanlığı resmi internwt sayfasından indirilecek başvuru formunu eksiksiz doldurmak. İmzalamak ve fotoğraf yağpıştırmak sureti ile Danıştay Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı No: 149 adresine şahsen yapılacaktır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim