Geçtiğimiz gün yayımlanan ilan ile Cumhurbaşkanlığında görevlendirilmek üzere daimi personel alımı yapılacağı belirtildi. Buna göre en az ortaöğretim mezunu olmak üzere ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı olmadan 25 personel alımı yapılmaktadır. Peki alım yapılan pozisyonlar nelerdir, hangi şartlar aranıyor?

Alınacak Pozisyonlar Nelerdir, Aranan Şartlar Nedir?

Cumhurbaşkanlığı daimi personel alımı gerçekleştirilmekte olup aranan şartlar ve alım yapılan pozisyonlara bakıldığında 10 koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak adayların silahlı güvenlik belgesinin olması gerekmektedir. 10 temizlik görevlisi alımı yapılacak olup adayların en az ortaöğretim mezunu olmaları yeterlidir. 2 makine bakım onarım teknikeri alınacak adayın en az önlisans mezunu olması yeterlidir. 2 elektrik bakım onarım teknikeri alınacak adayın en az önlisans olması gerekmektedir. 1 inşaat teknikeri alınacak yine adayın en az önlisans mezunu olması yeterlidir. İlanların tamamında yaş şartı aranmakta olup adayların 30 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Cumhurbaşkanlığında görevlendirilmek üzere 25 personel alımı yapılacaktır. Peki nasıl başvuru yapılır? Buna göre adayların evraklarını ve belgelerini doldurarak 9 Ekim tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Döner Sermayesi İşetmesi Genel Müdürlüğüne şahsen başvuru yapması gerekmektedir. Başvurular tamamlandıktan sonra uygun olan adaylar mülakata alınacak ve mülakata göre sıralamalar yapılarak adaylar iş başı yaptırılacaktır.

Resmi İlan: https://bit.ly/2GfxXvS