Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre "Sözleşmeli Personel Çalıştırıma İlişkin Esaslar" çerçevesinde yapılacak yazılı ve sözlü sınavlar sonucuna göre çalışmaya hak kazanan adayların; Basın, yayın ve enformasyon hizmetlerinde çalıştırılmak üzere (9) adet Basın-Enformasyon Personeli alınacağı açıklandı. Başkanlık tarafından yapılacak olan kamu personeli alım ilanları sözleşmelerde yazan süre itibariyle çalışacağını, kadrolu bir alım yapılmayacağı açıklandı.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Cumhurbaşkanlığı bünyesine yapılacak olan personel alım ilanları için aranan şartlar şu şekildedir; "T.C vatandaşı olmak, Devlet Memurlar Kanunun 48.'inci maddesinin (A) fıkrasının 4,5,6 ve 7'inci bentlerini taşıyor olmak, İş alımı yapılacak pozisyonlar için istenilen diplomalara sahip olunması, YDS snavına katılarak dil bilgisini tescillendirmiş olmak, Erkek adayalrın askerlik ile ilgili sorunu kalmamış olması" adaylardan istenilen genel başvuru şartlarındandır. Adayların genel başvuru şartlarını taşımadan başvurularını yapmış olması başvurularının geçersiz sayılacağı bildirildi.

Yazılı ve sözlü sınav sonuçları www.iletisim.gov.tr adresinden ilan edileceği açıklandı. Adayların mülakat adımlarından sonra 15 gün içerisinde eksik belgelerinin tamamlanmasıyla birlikte işlelerine başlamaları zorunlu olduğu belirtildi. Eksik belge getiren adayalrın atamaları yapılmış olsa da iptal olacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim