Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son dönemlerde kamuya alınacak personellerle ilgili önemli açıklamalarda bulundular. Bu açıklamalar ve yapılan alımları değerlendirdiğimizde 2018 yılının sonuna kadar devlete en az 40 bin personel alımı yapılacağı ifade ediliyor. Biz de sizler için bu alımları yakından takip edip ve hangi kurum ne kadar alım yapacak sizler için derledik.

20 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK

2018 Yılında yapılan öğretmen atamalarına ek olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yılsonunda 20 bin öğretmen daha alınacağının müjdesini vermişti. Bakan Selçuk eğitim ile ilgili tüm sorulara 15 Ekim’i işaret ediyor. 15 Ekim’de açıklanması beklenen vizyon belgesi ile aslında ileriye dönük öğretmen alımlarıyla ilgili nemli açıklamalar da bekleniyor. Ancak bu yıl yapılacak alımları değerlendirdiğimizde Kasım ve Aralık aylarında devam edecek süreçte 20 bin öğretmen ataması için resmi ilanın yapılması ve atamaların hızlı bir şekilde yapılması öngörülüyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 20 bin öğretmen alımı ile ilgili açıklamaları için TIKLAYIN

“HER YIL 25 BİN JANDARMA ALIMI YAPACAĞIZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yıl boyunda değindiği konu Jandarma Teşkilatı’nı profesyonel hale getirmek. 2018 yılında da jandarmaya alımlar yapılmış ancak Bakan Soylu’nun ifade ettiği sayıya ulaşılamadı. Bakan Soylu, 2021 yılına kadar jandarmaya her yıl 25 bin alım yapılacağını söylemiş Temmuz ayında başvuruları yapılan uzman erbaş alımları da dahil olmak üzere belirtilen sayıya ulaşılamadı. Bu nedenle 2018 yılı için Bakan Soylu’nun açıklamalarına göre 10 bin jandarma alımı için yeni ilan beklenmekte.

10 bin jandarma alımı haberinin detayları için TIKLAYIN

10 BİN POLİS ALIMI YAPILACAK

23. Dönem POMEM’lere başvurular devam ediyor. 10 bin polis alımı için günlerdir beklenen duyurunun yapılmasının ardından polis adayları başvurularını 14 Ekim’e kadar 10 bin polis alımı şartlarını taşıyan adayların e-Devlet üzerinden işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

2018 23. Dönem POMEM başvuru şartları için TIKLAYIN

UZMAN ER VE UZMAN ERBAŞ ALIMLARI DEVAM EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı, Sözleşmeli Er ve Uzman Erbaş alımları için başvuru kılavuzunu yayımladı. Çok sayıda alımın yapılacağı ilanda başvurular 26 Ekim 2018’de sona erecek. 2018 Uzman Erbaş alımı ve Sözleşmeli Er alımı için adayların belirtilen sürelerde başvurularını tamamlaması gerekiyor.

2018 yılı Sözleşmeli Er ve Uzman Erbaş alım detayları için TIKLAYIN

2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların açıklamaları ile yapılan alımları değerlendirdiğimizde öğretmen, polis, memur, asker alımları için en az 40 bin atama yapılması ve mevcut ilanlara ek olarak yeni ilanların yayımlanması bekleniyor.

isinolsa.com ekibi olarak yeni alımların detaylarını ve yayımlanacak kılavuzların ayrıntıları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim