Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak için alım yapacaklarını belirttiler. Yayımlanan ilanda belirtilen kadrolara göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ( CTE ) ve Adalet Bakanlığı bünyesine toplamda 323 kişilik kadro ile alım gerçekleştirecek. Buna göre Adalet Bakanlığı 57 Şoför alacak. CTE ( Ceza ve Tevkifevleri ) ise 266 kişilik boş kadro ile şoför alımı gerçekleştirecek

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İlgili alım ilanına başvuru yapacak adaylardan bazı genel nitelikler aranmaktadır. Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak arşiv ve Güvenlik araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans meuznları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 2016 Merkezi Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlüüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış bveya Askerlik ile ilgisi bulunmamak ve En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak şartları aranacaktır.

Buna göre bunlar dışında adaylardan, En Az E Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacak. Ayrıca Adalet Bakanlığı Sözleşmeli Şoför pozisyonu için ise En az b Sınıfı ehliyete sahip olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü memur personel alım başvuruları geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Adaylar Merkez Teşkilatına alınacak şoför kadrosu için en geç 30 mayıs 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekirken, Diğer ilanlar için ise en geç 11 Haziran 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerkemektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi sahibi olabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.