Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 15 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak amaçlı 200 kişilik boş kadro ile Şoför alımı ilanı yayaınlamıştı. Yapılan duyuruya göre şoför alımı başvuruları başladı. Alınacak adaylardan en az lise mezunu olmak şartı ve Kamu personeli Seçme Sınavı şartı aranacak. Adaylar Lise mezunu olanlar KPSSP94, Önlisans Mezunu olanlar KPSSP93 ve Lisans mezunu olan adaylar ise KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak zorundadır. Ayrıca adayların kadroya girebilmeleri için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Giriş sınavına katılarak başarılı olan 200 aday kadroya alınacaktır. Yapılacak olan sınava boş kadro sayısı kadar 10 katı çağıralacaktır. Sınava katılmak isteyen şoför adayları aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

lınacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak, Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve 35 yaşından gün almamış olmak,  Askerliği ile ilgisi olmayan veya yapmış olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç vermek, )Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek ve en az lise mezunu olmak ve E sınıvı sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olan şoför adayları sınava çağıralacaktır. 

Başvurular başlamış bulunmakta olup en geç 30 Aralık 2016 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular, son başvuru günü mesai bitimine kadarilgili adalet komisyonu başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuracaklardır. Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı ya da mahalli Cumhuriyet Başsavcılığı aracı kılınmaksızın doğrudan posta veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adayların başvuru formuna ulaşabilmeleri için ve ilan hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilmeeri için Buraya tıklayarak yapılan resmi duyuruya ulaşabilirler.
Editör: TE Bilisim