Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olan duyuruya göre, memur personel eksikliğini karşılamak üzere 42 Aşçı ve 34 Kaloriferci alımı yapılacak. adaylar bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların KPSS puan sırasında göre değerlendirme yapılacak ve bu değerlendirme sonucunda sınava katılacak adaylar belirlenecektir. Sınav Adalet bakanlığı tarafından Yazılı ve Sözlü şeklinde yapılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Aşçı ve Kaloriferci kadrosuna başvuru yapacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak şartı ile Önlisans veya Lisans mezunu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını oldurmamış ve son başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmak,  En az lise veya dengi okul mezunu olmak,Halk Eğitim Müdürlükleri veya diğer resmî kurum ve kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak, gerekmektedir. Adaylar bu şartları taşımaları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilirler.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 13 Ekim 2017 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 25 Ekim 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, bakanlığın internet sitesinden indirilecek olan başvuru formunu dolurupöğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirler.

Editör: TE Bilisim