Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü alım için bir duyuru yapmıştı. 22 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusunda bünyesinde bulunana Veteriner, Pikolog ve Sosyal Çalışmacı ihtiyacı için bir duyuru yapmıştı. Yapılan duyuruya göre başvuruda bulunacak olan adaylar en geç 04 Ocak 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 204 Psikolog, 57 Sosyal Çalışmacı ve 3 Veteriner olmak üzere toplamda 264 kişi alacak. Ayrıca alımı yapılacak adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans Mezunları için KPSSP3 puan türünden puana sahip olmaları gerekmektedir. KPSS puan sırasına göre başvuruları kabul edilen adaylar CTE tarafından yapılacak olan Giriş sınavına tabii tutulacaklardır. Sınavda başarılı olan 264 aday kadroya alınacaktır.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü alım yapacağı personellerden, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilmiş şartları taşımaları, Psikolog kadrosuna başvuracak adaylar için psikoloji lisans, sosyal çalışmacı kadrosuna başvuracak adaylar için sosyal hizmetler lisans, veteriner hekim kadrosuna başvuracak adaylar için veteriner hekimliği lisans programlarından mezun olmak, Yapılacak olan güvenlik soruşturmasından olumlu sonuçlar alacak olan adaylar, Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını belgeleyen, Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu, (sağlık kurulu raporu başvuru aşamasında gerekli olmayıp, sözlü sınav sonucu başarılı olarak atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir), 2016 yılında ösym tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, şartları aranacaktır. 

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 26 Aralık 2016 tarihinde başlayacak olup 04 Ocak 2016 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular, Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına şahsen yapılacak olup, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir. Ayrıca buraya tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.
 
Editör: TE Bilisim