Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu duyuruya göre bünyesine farklı alanlarda destek personeli alımı yapacağını belirtmişti.Destek Personeli alımı kapsamında Şoför, Kaloriferci ve Aşçı alımı yapılacak. Başvurular 01 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamıştı ve artık sona eriyor. Hala başvuru yapmamış olan adaylar için birkez daha detaylı bilgi vereceğiz. Başvuru yapmış olan adaylar için ise sınav esasları hakkında bilgiler vereceğiz.

ALIM KADROLARI NEDİR?

CTE farklı alanlarda 195 kişilik kadro ile Destek Personeli alacak. Destek Personeli olarak, kaloriferci, Aşçı ve şoför alımı yapılacak. Kadro dağılımları ise, 169 Şoför, 24 Destek Personeli, 2 Kaloriferci alımı yapılacak. Alımlar Türkiye geneli farklı şehirlerde yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER NEDİR?

CTE destek personeli alımlarına başvuru yapacak adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 18 yaşını doldurmuş ve Merkezi sınavın ( KPSS 2018 ) yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sıanvından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedr. Özel olarak ise aşağıdaki nitelikler aranmaktadır.

Sözleşmeli destek personeli (şoför) pozisyonlarına başvurabilmek için;

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak, 
  • E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak (ya da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 17.04.2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak)

Sözleşmeli destek personeli (aşçı ve kaloriferci) pozisyonlarına başvurabilmek için;

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak, 
  • Halk Eğitim Müdürlükleri veya diğer resmî kurum ve kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya aynı kurum ve kuruluşlarca verilen ilgili branştaki sertifikaya sahip olmak, gerekmektedir.

SINAV DETAYLARI NEDİR?

CTE toplamda 195 kişilik kadro ile destek personeli alacak olup başvru yapmış olan adaylar sonuçları bekleyecekler. bakanlık aldığı başvuruları ele alarak adayların KPSS puanlarını esas alarak kadro sayısının 5 katı kadar aday sınava çağırılacaktır. İncelemesi yapılan adaylar için sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi ise 30 Temmuz 2019 tarihinde duyurulacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

CTE personel alımı başvuruları 01 Temmuz 2019 tarihinde başlamıştı ve artık sona eriyor. Adaylar en geç 16 Temmuz 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular bulundukları adalet komisyonuna yapılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için ve başvuru formlarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim