Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 15 Aralık 2016 tarihli Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapmışi olduğu duyurusuna göre taşra teşkilatındaki 200 kişilik boş kadrosu ile Şoför alımı yapacak. Başvuruda bulunacak olan adaylar en az Lise Mezunu olmak zorunda ve Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaalrı gerekmektedir. Lisams Mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden puan aranacaktır. Sınav yılı 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı geçerli olacaktır. Ayrıca adayların kadroya girebilmeleri için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan sözlü sınava katılmaları gerekmektedir. Sözlü sınava kadro sayınının 10 katı kadar aday çağırılacaktır. Sözlü sınava çağırılacak adaylar en az 70 puan üzerinden olan ve yukarı doğru sıralamya göre belirlenecektir. 

Adaylardan hangi şartlar aranacak ?

Alınacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak,  Askerliği ile ilgisi olmayan veya yapmış olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç vermek, )Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek, Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve 35 yaşından gün almamış olmak, Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak şartları aranancaktır. Bunları dışında Öze şart olarak en az lise mezunu ve E sınıvı sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler. 

Başvurular:

Başvuruda bulunacak olan adaylar 21 Aralık 2016 tarihi ile 30 Aralık 2016 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular, son başvuru günü mesai bitimine kadarilgili adalet komisyonu başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuracaklardır. Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı ya da mahalli Cumhuriyet Başsavcılığı aracı kılınmaksızın doğrudan posta veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adayların başvuru formuna ulaşabilmeleri için ve ilan hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilmeeri için Buraya tıklayarak yapılan resmi duyuruya ulaşabilirler.
Editör: TE Bilisim