Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sınav duyurusunda bulundu. ÇSB tarafından yapılan duyuruya göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi kapsamında görev yapmakta olan personele "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" esaslarına göre Unvan Değişikliği Sınavı yapılacaktır. Bu kapsamda duyuru yayımlandı ve boş kadro bilgileri paylaşıldı. Boş bulunan 1290 kişilik kadro için görevde yükselme sınavı yapılacak.

1290 BOŞ KADRO BULUNUYOR!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayımladı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ile boş bulunan kadrolarıda açıkladı. Bu yönde merkez ve taşta teşkilatından oluşan bu kadrolar ile toplamda 1290 personel için işlem yapılacak. Alım yapılaca kadrolar ise, Teknisyen, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Sağlık Teknikeri, Mühendis, Mimar, Matematikçi, Kütüphaneci, Kimyager, İstatikçi, Fizikçi, Ekonomist, Biyolog ve Avukat kadroları olup bunlar için Merkez ve Taşra teşkilatlarında alım yapılacak.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvuru yapacak adayların bazı nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Bu yönde her pozisyon için ayrı bir nitelikler verilmiştir. Aşağıda sizlere ilgili şartları aktarıyroruz:

AVUKAT:  Hukuk fakültesinden mezun olmak veAvukatlık ruhsatına sahip olmak

BİYOLOG : Kadro unvanının gerektirdiği mesleki eğitimi almış olmak.

EKONOMİST: Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Ekonomi ve Finans, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Maliye, Muhasebe ve Maliye, Maliye-Muhasebe, Bankacılık, Bankacılık Finans, Bankacılık ve Finansman, Finans ve Bankacılık, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Ticaret ve İşletmecilik, Finans Matematiği lisans programlarının birinden mezun olmak

FİZİKÇİ: Fakülte veya dört yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak.

İSTATİSTİKÇİ: Ekonometri ve İstatistik lisans programlarının birinden mezun olmak.

KİMYAGER, KÜTÜPHANECİ, MATEMATİKÇİ, MİMAR, ŞEHİR PLANCISI ve MÜHENDİS : Fakülte veya dört yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak.

SAĞLIK TEKNİKERİ: En az iki yıl süreli mesleki veya teknik yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak.

SOSYOLOG: Kadro unvanının gerektirdiği mesleki eğitimi almış olmak

TEKNİKER: En az iki yıl süreli mesleki veya teknik yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak

TEKNİSYEN: Endüstri meslek lisesi, kız meslek lisesi ve/veya dengi diğer teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak.

Ayrıca tüm pozisyonlar için, Sınav tarihi itibari ile hala Çevre ve Şehircilik Bakanlığında çalışıyor olmak, Asli Memurluğa atanmış olmak şartları aranır. Yukarıda verilen eğitim niteliklerini taşımayan adaylariçin başvuruları kabul edilmeyecektir.

SINAVA BAŞVURU TARİHLERİ VE SINAV ÜCRETİ:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı unvan değişikliği sınavına başvuru yapacak adaylar başvurularını en geç 13 Mayıs 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Yapılan başvuruları ise Birim Amirleri 14 - 16 Mayıs 2019 tarihleri arasında onaylayacaklardır. 

Başvurusu kabul edilen adaylar sınava katılabilmeleri için Sınav ücreti olarak belirtilen 235 TL yi 10 Haziran 2019 tarihi ile 24 Haziran 2019 tarihleri arasında MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine yatırmaları gerekmektedir.

Sınav Duyurusuna Buradan Ulaşınız

Başvuru İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim