Bursa Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı eğitim seviyelerinde zabıta memuru alımı gerçekleştirecek. Başvuruların 16 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermekte ve haberimizde ilgili ilan hakkında detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

Söz konusu ilan ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Lisans mezunu olan 25 Zabıta Memuru ve Lise mezunu olan 25 Zabıta Memuru alacak. Buna göre ilgili ilana bay veya bayan adaylar başvuru yapabilirler.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranır.

Özel olarak ise, yapılacak sınav tarihi itibari ile henüz 30 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 ve Lise Seviyesinde mezun olanlar için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca daha önce çalıştıkları kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

İlgili ilana başvurular geçtiğimiz günlerde 16 Kasım 2918 tarihinde başlamıştı ve en geç 30 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvuruların https://www.bursa.bel.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzalayacakları başvuru formuna istenen belgeleri ekleyeceklerdir. Adayların sistemimizde yer alan KPSS Puanı alanını virgülden sonraki kısmı da dahil olacak şekilde doldurmaları gerekmektedir. (Örnek: 92,95268)  İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve istenen belgelere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim