Koronavirüs salgını nedeniyle bazı sektörlerde iş alımları önemli ölçüde azalırken, bazı alanlarda da çok sayıda istihdamlar artmaya devam ediyor. Mobilya sektöründe acil olarak 100 bin personel istihdamı yapılacak. Mobilya sektöründeki talep artışının iş alanlarında etkisi görülmeye başladı. Türkiye Mobilya ve Sanayiciler Derneği tarafından yapılan açıklamada taleplerin artması nedeniyle teslimatlarda bir gecikme yaşandığı aktarıldı. 

HANGİ İLLERDE ALIM OLACAK?

Büyükşehirlerde özellikle Ankara, Kayseri, İstanbul, İzmir, Hatay, Adana, Bursa illerinde olmak üzere 50 bin kişi mobilya sektürün imalat alanlarında diğer 50 bin kişi ise yan sanayide olmak üzere 100 bin kişi istihdam edilecek. Kaynakçı, döşeme ustası, cnc operatörü, döşeme ustası, operatör kadrolarında daha çok alım yapılacak. Bu kişilerinde maaş hakları da asgari ücret düzeyinden fazla olacak.

3900 TL MAAŞ VERİLECEK!

Ustabaşı çalışanlara 3 bin 900 Tl maaş verilecek. Tecrübe şartı olmadan yeni ile başlayan çalışanlara asgari ücretten daha fazla maaş hakları olacak. Alım ilanları İŞKUR üzerinden de açıklanmaya devam ediyor. İŞKUR üzerinden kaynakçı alımlarına https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=2987 adresi üzerinden erişebilirsiniz. 12 Eylül 2020 tarihi itibari ile 1271 kaynakçı alımı başvurusu devam ediyor. Mobilya döşemecesi alımlarına https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3696 adresi üzerinden erişebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim