Gıda sektöründe personel alımı ilanları açıklanmaya devam ediyor. Et döner işletmecileri de Türkiye genelinde açılan işletmelerin personel alımlarının yakın zamanda daha da artması bekleniyor. Bu sektörde Yüz bin personel alımı daha alınmasının beklendiği ifade edildi.

Bu Sektör yakında 100000 kişiye istihdam sağlayacak!

Türkiye'de günlük tüketimin en üst seviyelerde bulunduğu döner, sokak yiyeceklerinin yıldızı olarak ifade ediliyor ve gıda sektöründe önemli istihdamlar da sağlıyor. Tavuk ve et döner sektörü Türkiye'de hızla büyümesini devam ettiriyor. Bilindiği gibi döner Türkiye'de en sık tüketilen gıdalardan bir tanesi konumuna geldi. Sektörün önde gelen temsilcilerinden olan Öz Döner yönetim kurulu başkanı Bahar Özürün yaptığı açıklamalara göre covid-19 virüsünden en az etkilenen yiyeceklerden bir tanesinin döner olduğu ifade edildi. Özellikle gıda işletmelerinin vakaların artması ile birlikte kapandığını, fakat döner sektörünün paket servisleri devam etmesi ile  diğer sektörlere göre daha az zararla kapattığı ifade edildi.

Et - döner sektörünün hızlı büyümesi ile birlikte personel alımı istihdamları da daha da artarak devam etmesi bekleniyor. Bu alanda pek çok girişimcilik örneği yaşanmaya devam ediyor. Öz Döner Yönetim Kurulu Başkanı Özürün, kadın istihdamının artırmasına yönelik olarak projenin geliştirildiğini ifade ederek, döner üretim tesislerinde ve işletmelerinde toplam istihdam edilen kişi sayısı ise 100000 olduğu ifade edildi. Önümüzdeki dönemlerde 100 bin personel istihdamı yapılması bekleniyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim