Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kuruluşlar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alımı gerçekleştirmeye devam ediyor. Alım ilanları genel olarak firmaların resmi sitesi ya da interaktif iş ilanları siteleri aracılığı ile yayımlandığı gibi yine İŞKUR aracılığı ile de pek çok kuruluş personel alım ilanı yayımlamaktadır.

İŞKUR aracılığı ile sekreter kadrosu için yayımlanan personel alım ilanları incelendiğinde Türkiye geneli toplam bin 400 kişilik sekreter alımları yapıldığı görülmektedir. Peki müracaat etmek isteyen adayların sahibi olması gerektiği nitelikler nedir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

İŞKUR aracılığı ile Türkiye geneli bin 400 kişilik sekreter alımının yapıldığı görülmektedir. Peki kimler başvuru yapabilir.

En az ilköğretim mezunu olmak (Genel olarak en az lise mezunu)
Diksiyonu düzgün olmak
Çözüm odaklı olmak
İkna kabiliyeti yüksek olmak
Müşteri memnuniyetine önem vermek

Yukarıda belirtilmiş olan nitelikler genel olarak alım yapan kuruluşlar için aranmaktadır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR

Peki bin 400 kişilik sekreter alım ilanına adaylar nasıl müracaat edebilir? Başvuru yapmak isteyen adaylar İŞKUR aracılığı ile gerekli müracaatlarını yapabilir. Ancak alımlar il il yapılmaktadır ve her il için sekreter alımı olmayabilir. Bu yüzden adayların kendi illerinde sekreter alımının olup olmadığını İŞKUR'dan sorgulatması gerekmektedir.

İNTERNETTEN NASIL BAŞVURU YAPILIR

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Yukarıda belirtilen linki takip edecek olan adayların pozisyon bölümüne sekreter yazması gerekmekte ve gerekli müracaatlarını istedikleri kuruluş için yapması gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim