Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan pek çok kuruluşlar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaya devam ediyor. Alım ilanları hakkında firmalar resmi internet siteleri aracılığı ile bilgi verdiği gibi yine internet ortamından açık pozisyonları duyurmaktadır. Bunların yanı sıra pek çok firma iş başvurularını İŞKUR aracılığı ile kabul etmektedir.

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan işçi alım ilanları 10 gün süre boyunca ilanda kalmakta ve bu süre zarfı boyunca başvurular kabul edilmektedir. Peki adaylar bin 200 kişilik çağrı merkezi personel alım ilanına nasıl müracaat edebilir detaylar nedir?

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR

En az ilköğretim mezunu olmak (tercihen en az lise mezunu)
Diksiyon düzgün olmak
İkna kabiliyeti yüksek
Çözük odaklı çalışmak
Müşteri memnuniyetine önem vermek

Aranan şartlar değişiklik gösterse de genel olarak yukarıda belirtilmiş olan nitelikler aranmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

İŞKUR aracılığı ile toplam bin 200 kişilik çağrı merkezi personeli alımı yapıldığı görülmektedir. Peki adaylar nasıl müracaat edebilir? İlanların yayımlanmış olduğu illerin İŞKUR şube ve müdürlükleri aracılığı başvurular kabul edilmektedir.

İNTERNETTEN BAŞVURU YAPMAK

İnternetten başvuru yapmak isteyen adaylar;

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip ederek pozisyon bölümüne çağrı merkezi personeli yazarak gerekli ilanları görebilir ve bin 200 kişilik alım ilanlarına internet üzerinden kendi illerine uygun alımlar için internetten müracaat edebilir.