Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kendi sitesinde yayımladığı ilana göre, bünyesindeki personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı kadrolarda toplamda 25 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı gerçekleştirecek. Adayların bu boş kadrolara yerleşebilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna bakılacaktır. Ayrıca adaylara herhangi bir yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın sadece KPSS B grubu puan sıralaması ile yerleştirme yapılacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesine 25 kişilik kadro ile personel alacağını belirtti ve bu kadrolar, 2 İnşaat Mühendisi,1 Elektrik Mühendisi, 3 Endüstri Mühendisi, 5 Elektrik-Elektronik Mühendisi,  4 Makine Mühendisi, 1 Otomotiv Mühendisi, 3 Bilgisayar Mühendisliği, 1 Elektronik Mühendisliği ve 4 Destek Personeli pozisyonunda Vinç Operatörü alımı yapacaktır.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı alımını yapacak olduğu 25 kişilik kadro için adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 ve 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Yukarıdaki tabloda belirtilen mühendislik alanları için üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, otomotiv mühendisliği, inşaat mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak ve 2017 yılının Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmakl şartları aranır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına başlıyabilir ve en geç 22 Kasım 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular en geç son başvuru günü saat 23:59 a kadar Bakanlığın internet sitesinde (www.sanayi.gov.tr veya http://personel.sanayi.gov.tr) yayımlanan “Sözleşmeli Personel Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak inceleyebilirler. Başvuru yapmak isteyen adaylar ise aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

http://sinavbasvuru.sanayi.gov.tr/Login.aspx

Editör: TE Bilisim