İŞKUR üzerinden yayımlanan personel ilanlarına göre bilgisayar sektörü içerisinde çalışacak pekçok elemana ihtiyaç duyulacağı açıklandı. Açıklanan personel alımlarına göre adayların KPSS'siz ya da KPSS'li olarak kategoriye alınarak alımlarının yapılacağı ve belirlenen şartlar neticesinde yapılacak olan alımlarda bu şartları sağlamayan adayların kurumlara alınmayacağı açıklandı.

BAŞVURU YAPILACAK OLAN POZİSYONLAR

İŞKUR aracılığıyla pek çok kurum kendi bünyesi içerisinde yer alan pozisyonlara birçok personel alarak yeni iş imkanları sunmaya çalışacak. İŞKUR üzerinden yayınlanan bilgisayar sektörü içerisinde personel alımı yapılacak pozisyonlar şu şekildedir; " Bilgisayar Ağ Sistemleri ve Yönlendirme Elemanı (3), Bilgisayar Ağ Veri Tabanı Elemanı (3), Bilgisayar Bakım ve Onarımcısı (5), Bilgisayar Destekli Grafik Tasarım Operatörü (1), Bilgisayar Destekli Muhasebe Görevlisi (4), Bilgisayar Destekli Tasarım Elemanı (9), Bilgisayar Donanın Teknikeri (3), Bilgisayar İşletmeni (12), Bilgisayar Mühendisi (14), Bilgisayar Operatörü (2), Bilgisayar Kullanıcısı (4), Bilgisayar Öğretmeni (1), Bilgisayar Teknisyeni (1), Bilgisayar Programcısı (29), Bilgisayar Sistem Kurulum (1), Bilgisayar Sistemleri Yöneticisi (2), Bilgisayar Teknik Servisçisi (4), Bilgisayar Teknisyeni (10), Bilgisayar Yazılım Teknisyeni (4), Bilgisayar CNC Operatörü (29), Bilgisayar Muhasebe Elemanı (12), Bilgisayar Muhasebe Meslek Elemanı (3)" olmak üzere toplamda 156 personel elemanı alınacağı açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden yayınlanan bilgisayar sektörüyle ilgili pozisyonlar için her kurum kendi bünyesine özel şartlar belirdiğini açıkladı. Fakat genel başvuru şartlarıda özel şartlar için önemli olduğundan belirlenen genel şartlarada uyulması gerektiği bildirildi. Kurumlar tarafından belirlenen özel şartlar şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olması, 18 yaşından büyük olmak, istenilen eğitim seviyelerini yerine getirmiş olmak, erkek adayların askerlik ile ilgili bir sorunu olmaması, güvenlik soruşturmalarından olumlu sonuç almak, arşiv soruşturmasının temiz çıkması ve adli sicil belgesin de herhangi bir yüz kızartıcı suçun bulunmaması" adaylardan istenilen genel şartlardandır. Genel şartları kendi bünyesine barındıran adayaların başvuru da bulunacakları kurum tarafından belrilenen özel şartlara da bakması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

İŞKUR aracılığıyla yapılacak olan başvurularda adaylar kendi sistem bilgilerini girerek İŞKUR sistemine giriş yapabilmektedirler. Arama çubuğuna başvuru yapacakları pozisyonu yazdıklarında karşılarına çıkan ilan üzerinden başvuruda bulunabilirler.