Edirne Belediyesi'ne iki farklı kadroda memur alımı yapılacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İşkur Genel Müdürlüğü'nü açıkladığı yeni ilanlardan bir tanesi de belediye ilanı oldu. Edirne Belediyesi  Başkanlığının 2 kadrosundaki alımı başvuru şartı şu şekilde açıklandı.

Gassal alımlarında adayların eğitim şartlarında en az ilköğretim mezunu olmalı gerekmektedir. Cenaze hizmetleri sertifikası sahibi olmak şartlardan bir tanesi olarak açıklandı. Adayların 27 Mayıs 2020 tarihine kadar İŞKUR e-şube portalından T.C. kimlik ve şifre ile giriş yaparak başvuran yapmaları, diğer bir yöntem ise İŞKUR hizmet noktalarından ve ALO 170 hattı üzerinden son müracaat tarihi ne kadar başvuru yapabilirler.

İLKÖĞRETİM MEZUNU GASSAL ALIMI;

Edirne Belediyesinin açıkladığı iki farklı kadrodan alımlardan sadece bir tanesine başvuru yapılabilecek. Başvuru yapan adaylar için kamu kurumu tarafında bir noter kurası gerçekleştirilecek. Noter kurasında genel listeden ve öncelikli listeden olmak üzere iş sayısı kadar adaydan 4 katı kişi mülakat sınavı alınacak. Adaylar arasından eğitim durumu öncelik durumları, mesleki bilgileri, eğitim tecrübeleri, dil şartları belgeleri ibraz etmeleri istenecek. Belge teslim tarihi ve istenilen belgeler daha sonra Kamu kurumunun resmi internet sitesinde ilan edilecek. Sınav günü tarihi, saati gibi diğer bilgiler de yine internet sitesi üzerinden açıklanacak. Adayların başvuru ikametgah şartlarında adrese dayalı nüfus kayıt sistemi esas alınacak. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanların başvurusu geçersiz sayılacak.

LİSE MEZUNU MEMUR ALIMI;

Süs bitkilerinde budamacı alımında en az lise mezunu olmak gerekiyor. Bu kadroda alınlarda süs bitkilerinde budamacı sertifikasına sahip olmak başvuru şartı istenilecek. Talebe başvuracak adaylardan talebi için 27 Mayıs 2020 tarihine kadar başvuruların tamamlanması istenilmektedir. Her iki ilanda da KPSS’siz personel alımı olacak.

Editör: TE Bilisim