ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi aracılığı ile 21 Haziran 2017 tarihinde KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atama tercihleri başlıyor. Buna göre farklı kamu kurumları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir.

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan tercih robotuna göre bakıldığında lise, önlisans ve lisans mezunu için kamuya toplam 23 itfaiye eri personeli alımı yapıldığı görülmektedir. Peki hangi kurumlar alım yapıyor ve detaylar nedir?

ALIM YAPAN BELEDİYELER

CİZRE BELEDİYE BAŞKANLIĞI (ŞIRNAK) - 5 İTFAİYE ERİ
BOĞAZLIYAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI (YOZGAT) - 3 İTFAİYE ERİ
OSMANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI (OSMANİYE) - 5 İTFAİYE ERİ
DÜZCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI (DÜZCE) - 10 İTFAİYE ERİ

Yukarıda belediye başkanlığının kaç itfaiye eri alımı yapacağı belirtilmiştir. Osmaniye Belediye Başkanlığı önlisans mezunu itfaiye eri alımı yapmakta olup diğer belediyeler ise ortaöğretim mezunu itfaiye eri alımı gerçekleştirmektedir.

ARANACAK ŞARTLAR

Ortaöğretim, Önlisans Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak
Yerleştirme işlemlerinin ilk günü itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak
Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması

Yukarıda ki şartlardan hariç olmak üzere bazı kadrolar için bölüm şartı, vardiya şartı, ehliye şartı vb. gibi detaylar aranmaktadır. Başvurular 21 Haziran 2017 tarihi itibari ile ÖSYM AİS aracılığı ile yapılacaktır. Adaylar uygun gördükleri itfaiye eri pozisyonu için müracaatlarını yapabilirler.

355 ZABITA MEMURU ALINACAK HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim