Bekçi adaylarının ya da hali hazırda bekçilik görevini icra edenlerin en sık sordukları sorulardan birisi bekçiler polis olabilir mi ya da geçiş yapmak mümkün mü türevi sorulardır. Bu açıdan bekçilik ve polislik hakkında bilinmesi gerekenlere değinip, soruya net bir yanıt vermek yararlı olabilir.

Bekçilikten Polisliğe Geçiş Mümkün Mü?

Bekçilikten polisliğe doğrudan geçiş henüz mümkün değil. Konuyla ilgili mevzuatlar ve yapılan açıklamalar oldukça net, hali hazırda bekçi olan kişiler polisliğe geçiş yapamamaktadır.

Fakat buradaki henüz kelimesi oldukça önemli bir yer tutmaktadır, çünkü bu tartışmanın ortaya çıkmasının en önemli nedeni 2018 yılında İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın tarafından yapılan açıklamadır.

Hüseyin Aşkın, 2018 yılında yaptığı açıklamasında İçişleri Bakanlığı’nın kendisiyle iletişime geçtiğini ve bekçilerden memnun olup olmadığını sorduğunu, kendisinin de çok memnun olduğunu söyleyerek bekçilerin başarılı bir şekilde göreve devam etmeleri halinde sivrilenler arasından seçilmek kaydıyla polis olabileceklerini dile getirdi.

Aşkın, yaptığı açıklamada bekçilerin sıkı çalışmaya devam etmeleri halinde polislik kadrolarında değerlendirilebileceğini açıkça dile getirdi, ancak konuyla ilgili ne bir mevzuat ne de kanun yayınlandı.

Bilindiği gibi ilgili atamanın mümkün olabilmesi için bir dayanağa ihtiyaç var ve bu dayanak da henüz yok. İlerleyen dönemlerde yeni bir mevzuat yürürlüğe girdiğinde ya da konuyla ilgili değişiklik yapıldığında isinolsa.com’da gerekli bildirim yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim