Polis teşkilatına yardımcı olması adına göreve alınan bekçiler çeşitli illerde genellikle gece saatlerinde halkın huzur ve refahını korumak adına görev yapmaktadır. Geçtiğimiz günlerde duyurulan bekçi alımı haberi sonrasında bekçi başvuru formu ve nereden başvuru yapılacağıyla ilgili de çeşitli sorular akla gelmiştir. Bu kapsamda bekçi başvurularının 2019 yılında nasıl yapılacağına ve başvuru formuyla ilgili bilinmesi gerekenlere değinmek yararlı olacaktır.

Bekçi Başvuruları Nereye Yapılacak

Bekçi olmak için başvuru yapmak isteyen adayların başvuru formu için Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ya da Polis Akademisi (PA) aracılığıyla yayınlanacak ilan üzerinden belirtilen bağlantıya tıklayarak başvuru yapması gerekiyor. Bu başvuru bağlantısı henüz yayınlanmadı, ancak bekçi alımı ile ilgili resmi duyurunun yayınlanması sonrasında kullanıma açılacak.

EGM dahilinde bekçi olmak isteyen adayların en az lise mezunu olması gerekiyor. Ortalama 4 bin TL civarı maaş alan bekçilerin hangi çalışma koşulları altında görev yapacağı ise çalışacağı il ve personel sayısının yeterliliğine bağlı olarak değişiyor. Öyle ki aynı ilin farklı ilçeleri arasında dahi çalışma şartları değişkenlik gösterebiliyor.

Bekçi başvuruları ve alımları konusunda yetkili kurum EGM, bekçileri göreve hazırlamakla yetkili kurum ise Polis Akademisi’dir.