Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda personel alımı ilanı yayımladı. Söz konusu ilan Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilan edildi ve toplamda 150 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı yapılacak. BDDK bu yönde adaylara Giriş sınavı yapacak olup sınavda başarılı olanlar pozisyona yerleştirilecektir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Ana ve Danışma hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere bankalar yeminli murakıp yardımxısı, bankacılık uzman yardımcısı ile destek daire başkanlığı bünyesindeki idari işler, Mali işler, İnsna kaynakları, Eğitim ve Kurul İşleri ve kararlar müdürlüğüe istihdam sağlayacaktır. 

Buna göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı için 50, BDDK Uzman yardımcısı için 20 ve Bankacılık Uzman yardımcısı pozisyonunda 80 uzman yardımcısı olmak üzere toplamda 150 Meslek Perosneli alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu alımını yapacağı 150 Kamu Personeli ilanı için adaylardan, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek genel niteliklerini arayacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan özel olarak, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Hukuk alanı için 03 Aralık 2018 tarihi itibari ile Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme SInavından Banaklar yeminli Murakıp Yardımcısı için en az 80, Bankacılık uzman yardımcısı için en az 75 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca KPSS puan geçerlilik yılı 2017 veya 2018 yıllarıdır.

Eğitim olarak ise, Bankacılık alanı için, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak. Hukuk alanı için üniversitelerin hukuk bölümünden mezun olmuş olmak. Bilişim alanı için bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, matematik mühendisliği, fizik, matematik, istatistik, istatistik ve bilgisayar bölümlerinden mezun olmuş olmak. BDDk Uzman yardımcısı pozisyonu için ise üniversite ve yüksekokulların hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerine bağlı bölümler ile istatistik ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 15 kasım 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 26 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını BDDK'nin resmi internet sitesi olan (www.bddk.org.tr) ulaşılabilecek sınav sisteminde yer alan "Başvuru Formu"nun on-line olarak doldurulması ve Sınav başvuru dilekçesini en geç 3 Aralık 2018 tarihi saat 16.00’a kadar “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Büyükdere Cad. No:106 Şerbetçi İş Merkezi Esentepe Şişli/İSTANBUL’’ adresine sadece posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.  İlan hakkında dha detaylı bilgi almak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İlanın tam Metni

Editör: TE Bilisim