Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu geçtiğimiz günlerde bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak üzere duyuru yapmıştı. Buna göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu toplamda 150 kişilik boş kadro ile Meslek Personeli alımı yapacağını belirtmişti. Alımlar 3 farklı pozsyon için yapılacak olup adaylar başvurularını haberimizin devamındaki bilgiler sayesinde yapabilecekler.

Söz konusu ilan ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) yapacağı Giriş sınavı sonucunda bankalar yeminli murakıp yardımcısı, bankacılık uzman yardımcısı (bankacılık, hukuk ve bilişim alanları) ve BDDK uzman yardımcısı alımı yapacak. Bu yönde Giriş sınavı 22 Aralık 2018 tarihi ile 23 Aralık 2018 tarihlerinde İstanbulda yapılacaktır.

Açıktan atama izni verilen kadro sayısı, bankalar yeminli murakıp yardımcısı için 50, bankacılık uzman yardımcısı için 80 ve BDDK uzman yardımcısı için 20'dir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için alımını yapacağı pozisyonlar kapsamında adaylardan, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Hukuk alanındai Bankacılık Uzman yardımcısı pozisyonu için 03 Aralık 2018 tarihi itibari ile avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan almış olmak ve ilgili alım alanları için Eğitimini tamamlamış olmaları gerekldir.

BAŞVURULAR:

İlgili alana başvurular 15 Kasım 2018 tarihinde başamıştı ve artık sona gelindi. Buna göre BDDK 150 Kamu Personeli alımı ilanına başvurular en geç 26 Kasım 2018 tarihi saat 16:00 a kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu resmi internet sayfası olan (www.bddk.org.tr) adresindeki başvuru formunu doldurarak gerçekleştireceklerdir.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim