Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ekim ayının son Bakanlar Kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Söz konusu Bakanlar kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Söz konusu toplantı hakkında bilgi verilmesi için kameralar karşısında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olan Numan Kurtulmuş geçti.

Fırat Kalkanı operasyonu ve güvenlik tedbirleri konusunda önemli açıklamalar yapan Numan Kurtulmuş personel alımı müjdesini de verdi. Buna göre Numan Kurtulmuş 15 bin personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak? Detaylar nedir?

15 Bin Personel Alımı Yapılacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamasında 10 bin Polis Özel Harekat ve 5 bin Korucu olmak üzere toplam 15 bin personel alımı yapılacağını müjdeledi.

Bilindiği gibi bugün yapılan duyuru ile Kamu Personeli Seçme Sınavı ve askerlik şartı olmadan 10 bin Polis Özel Harekat alımı başvuru tarihi belli oldu. En az lise mezunu olan adayların başvuru yapacağı PÖH alımı Kasım ayının 2. gününden itibaren Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak.

Bu alımların yanı sıra yine güvenlik tedbirlerinin artırılması maksadıyla 5 bin korucu alımı yapılacağını da Numan Kurtulmuş duyurdu. Korucu alımlarına başvuracak olan adayların okuma yazma biliyor olması ve askerliğini yapmış olması gerekiyor. Yine korucu olmak isteyen adayların 22 yaşından büyük ve 60 yaşından küçük olması şartı bulunmaktadır.
Editör: TE Bilisim