Sadece güvenlik görevlisi deyip geçmek herhalde bu işi yapanlara bir hakaret olsa gerek. Güvenlik görevlisi demek can güvenliğini sağlayan en etkin birim demek. Bu mana da bu güzel görevi bir de bankalarda yaptığınızı düşünün.

Banka güvenlik görevlisi alımı iş ilanları, bu gün neredeyse tüm bankalar aracılığı ile yapılmaktadır. Gerek eski açıkların yerini doldurmak amaçlı olsun isterlerse de yeni açılacak olan şubeler için kadrolarındaki eksiklikleri tamamlamak için olsun güvenlik görevlisi açığı her bankada bulunmaktadır. Bu bağlamda sadece güvenlik sağlamak amacıyla değil aynı zamanda müşterilere de yardımcı bir danışman olmak amacıyla da bankanın ihtiyaçlarına koşabilendir güvenlik görevlisi.

Bu gün bankalarda ki bu açığı gidermek için ilanlar verilirken her banka da bildiğiniz üzere bu konuda kendi standartlarına göre belli başlı şartlar dahilinde işe alım yapacaktır. Bu şartlar illa ki her banka için farklı olacak olsa da ortak olan bir şey var ki, bu görevi yapmayı düşünenlerin kesinlikle 5188 sayılı kanun uyarınca Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartına sahip olması gerekmektedir. Tabi silahlı olarak. Bir de genel olarak erkek adaylarda askerlik ile ilgili ilişkisinin olmaması istenmektedir. Yani kalıcı personel istemektedirler.

Alım yapacaklar bu güvenlik görevlisi alımında kişilerin bu görevi isteyerek yapmaları ve gerçekten sorumluluğu ile benimsemiş olmalarını istemektedir. Çünkü güvenlik işi hafife alınacak bir olay değildir. Bu saydıklarımız dışında en az lise mezunu olma şartı da bulundurmaktadırlar. Son olarak boy sınırlamasına geldiğinizde erkek adaylarda ortalama olarak 1,75 bayan adaylar da ise ortalama olarak 1,65 boy aranmaktadır.

Siz de banka güvenlik görevlisi alımı iş ilanları içerisinde bu işe kendinizi uygun hissediyorsanız ve bu iş için hayatınızı adadıysanız ilgili siteler aracılığı ile vakit kaybetmeden başvuru yapabilirsiniz.