İçişleri Bakanlığı yayımladığı personel alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Türkiye geneli farklı illerde olmak üzere yapacağı sınav sonucuna göre sözleşmeli olarak büro personeli alımı yapacak. buna göre İçişleri Bakanlığı 657 Sayılı devlet memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrasına göre bakanlar kurulu kararı ile yürürlüğe konulan sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar ile ek ve değişiklikler çerçevesinde toplamda 964 kişilik kadro ile büro personeli alacak.

İçişleri Bakanlığı Büro Personeli alımları Lisans ve Ön Lisans mezunları için geçerli olup, Lisans mezunu toplamda 289 ve Ön Lisans mezunu toplamda 675 kişilik kadro ile alım yapılacak. İlgili ilan için adaylara 9 Farklı Grup şeklinde Sözlü sınav yapılacak. Sınav illeri 9 gruba ayrılmış olup tüm Türkiye geneli alım yapılacak.

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

Büro Personeli pozisyonuna başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak, En az Ön Lisans mezunu olmak ve Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken sözleşmenin feshedilmesi durumunda, son müracaat tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Bakanlığa sözleşmeli büro personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularına, 21 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 26 Şubat 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesi olan www.icisleri.gov.tr adresi üzerinden 2019 yılı 4/B Sözleşmeli Personel Giriş Sınavı İş Talep formunu e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda gerçekleştirmemeleri gerekmektedir. Bunun dışında yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz. İlanın Tam metni için Buraya Tıklayınız.

İlanlar yayımlandığında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek anında yayımlanan ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim