Kültür Bakanlığı 140 personel alımı yapacağını 25 Eylül 2019 tarihinde belirtmişti. Başvuru süreci ise Bugün iŞKUR tarafından başlatıldı. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı taşra teşkilatı birimlerinde koruma ve güvenlik hizmetlerinde çalıştırılmak üzere farklı bölgelerde 140 kişi alımı yapılacak.

Alımlar 43 farklı bölge için yapılacak olup Güvenlik görevlisi alanında alım yapılacak. Alım yapılacak şehirler ise, Kars 4, Kırıkkale 2, Kırşehir 3, Konya 6, Kütahya 4, Manisa 2, Mersin 6, Muğla 5, Muş 2, Nevşehir 1, Osmaniye 2, Aksaray 2, Ankara 7, Antalya 10, Balıkesir 1, Batman 5, Bilecik 1, Bitlis 3, Burdur 2, Bursa 5, Çanakkale 3, Rize 1, Sakarya 3, Samsun 1, Şanlıurfa 4, Tekirdağ 2, Trabzon 3, Tunceli 5, Uşak 3, Van 4, Zonguldak 2, Adana 5, Afyonkarahisar 2, Diyarbakır 1, Düzce 3, Edirne 3, Gaziantep 3, Hatay 2, Isparta 1, İstanbul 8, İzmir 3, Kahramanmaraş 3, Karaman 2 olmak üzere 140 işçi personel alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI!

  • Türk Vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak ve son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak.
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak.
  • Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.
  • 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun ilgili maddelerine göre alınmış ve son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik belgesine sahip olmak, (Yapılacak olan sözlü sınavda başarılı olup, asıl adaylar arasına girenlerin atama işlemi yapılırken, atama için Bakanlığa ibraz edecekleri belgeler arasında yer alan bu belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekir.)
  • Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
  • Görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmamak.
  • Engelli ya da eski hükümlü olmamak.
  • Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla, herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans düzeyinde mezun olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.
  • İşe alınacak işçilerin deneme süresi en çok iki ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi, bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız, feshedilecektir.
  • Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılanların başvuruları duyuru/sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.
  • Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamak.
  • Adaylar, kamu hizmetinin görülmesini temin amacıyla ihtiyaç duyulan illerde bulunan hizmet birimlerinde istihdam edileceğinden, iller arası nakil hakkı verilmeyecektir.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK ( Görsel Anlatım )

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilana göre Kültür Bakanlığı personel alımı başvuruları 30 Eylül 2019 ( Bugün ) itibari ile başladı. Adaylara başvuru süreci için 4 günlük süre verilmiş olup başvuruların en geç 04 Ekim 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Peki Başvurular Nasıl Yapılacak?

1. ADIM: Adaylar başvuru yapabilmek için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine tıklayarak İŞKUR sayfasına ulaşacaklardır.

2. ADIM: İlgili ekran açıldığında adaylar İŞYERİ ÜNVANI yazan kısma KÜLTÜR VE TURİZİM BAKANLIĞI yazarak ilgili ilanlara ulaşabilirler.

3. ADIM: hangi şehirde yaşıyorsanız onu seçerek başvurularını online ortamda gerçekleştirebilirsiniz.

KURA ÇEKİMİ DETAYLARI NEDİR?

Başvursunu İŞKUR üzerinde yapmış olan adaylar fazla olması durumunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kura çekimi yapılacaktır. Bu yönde Toplam alım kadrosu 140 kişi olmakla beraber eğer başvuru sayısı kadro sayısının 4 katı olması halinde yani 560 adaydan fazla başvuru alınması halinde 17 Ekim 2019 tarihinde Bahçelievler Mahallesi, İsmet İnönü Bulvarı No:4 Çankaya/Ankara adresinde bulunan Milli Kütüphane Konferans Salonunda saat 09:00’da kura çekimi işlemi başlatılacaktır.

KURA SONUCUNA GÖRE SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

Kura çekimi sonrası belirlenen asıl adaylar aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını Sınav Kuruluna teslim edeceklerdir. Adaylarca teslim edilen belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve ilan edilecek nihai listede yer alan adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava katılmayan adayların yerine kurada belirlenen sıraya göre yedeklerden çağrılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim