Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan 2018 yılında kamuya ne kadar personel alınacağı hakkında açıklama yaptı. Naci Ağbal, 2018 yılında 74 bin kişilik kontenjanın alındığını müjdeledi. Orta Vadeli Program kapsamında 2018 yılı kamu için alınması planlanan personel sayısı hakkında açıklamalar yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, gelecek yılı itibariyle kurumlar vergisinde bazı düzenlemelerin gerçekleştiğini ve gelirin 10 milyar lira olacağını söyledi.

Her yıl düzenli olarak kamuya binlerce memurun alındığı Türkiye'de 2018 yılı için personel ve memur alım rakamları belli oldu. Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapmış olduğu açıklamasıyla birlikte 2018 yılında kamuda istihdam edilmek üzere toplamda 74 bin personel alımı yapılacağını duyurdu.

Özellikle öğretmen ataması bekleyen adaylar gibi birçok adayların gözü kulağı Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak olan bu açıklamaya çevrilmiş durumda. Peki hangi bölümler için ne kadar kontenjan ayrıldı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, tarafından açıklanan 2018 yılı 74 bin personel alımı ilanına dair geniş bilgileri açıklandıkca sizlerle paylaşacağız.

Editör: TE Bilisim