Atatürk Üniversitesi hukuk müşavirliğine istihdam etmek üzere Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren Kamu Görevlerinde İlk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar hakkında Genel Yönetmelğin ek 6ıncı maddesine dayanarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlara göre Yükseköğretim üst kuruluşları ile yükseköğretim kurumları hukuk müşavirliği ve avukatlık giriş sınavı ile ve atamam yönetmeliği hükümlerine göre bünyesinde bulunan 2 kişilik boş kadro ile avukat alımı gerçekleştirecek. 

Sınava katılacak adaylar bu ilana başvurularını15 Eylül 2017 tarihi ile 29 Eylül 2017 tarihleri arasında yapmaları gerekmeketdir. Başvurular, Başvuru inceleme komisyonu tarafından değerlendirlecek olup başvurusu kabul edilen adayların listesi Atatürk Üniversitesi www.atauni.edu.tr adresinden duyurulacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Başvuruda bulunacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilen şartları taşımak, Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Hukuk Fakültesi mezunu olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartları aranmaktadır. 

BAŞVURULAR:

Başvurular ilanın yayımlandığı tarihten itibaren başlayacak olup en geç, 29 Eylül 2017 tarihine kadar Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı ERZURUM adresine şahsen veya posta yolu ile başvuru yapmaları gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

https://goo.gl/EyU5sn