Günümüzde zorlaşan yaşam şartları ailelerde her iki bireyin de çalıştırmasını gerektirmekte olup bu noktada çalışmakta olan anneler için oldukça zor bir durum ortaya çıkmaktadır. Devlet tarafından hem kadınların iş hayatına kazandırılması hem de çocuklu ve çalışan ailelerin desteklenmesi adına, çalışma hayatında devam eden ve anne olmaya hazırlanan kadınlar için devlet tarafından sağlanan doğum izni katkısının yanında en az 6 Bin TL tutarında bir destek sağlanıyor.

Çalışan anne adaylarına devlet tarafından sağlanan doğum izni desteği için ise anne adaylarının izlemesi gereken birtakım şartlar bulunuyor. Buna göre hem doğum izni hem de asgari ücret desteği hakkında detaylı bilgi için:

  • 2019 yılında asgari ücret ile çalışan olmak,
  • Anne adaylarının doğum öncesi en az 8 hafta kala ve doğumdan sonra ise 8 hafta olmak üzere izin hakkı bulunmaktadır.
  • Anne adaylarının asgari ücretle çalışan olmasının yanında kamu ya da özel sektörde çalışması gerekmektedir.

Devlet tarafından çalışan annelere sunulan bu destek 2016 yılında yürürlüğe giren yasa ile halen günümüzde de uygulanmaktadır. Buna göre 2018 yılında 5 bin 50 TL olarak belirlenen bu miktar 2019 yılı için ise 6 bin 367 TL olarak arttırılmıştır. Ayrıca anne adayının ikiz ya da daha fazla bebeğe hamile olması durumunda ise doğum izni süresi desteği de artmaktadır.

Editör: TE Bilisim