Devlet Personel Başkanlığının 18 Eylül 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesine farklı illerde personel alımı yapacak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Samsun ilinde, 1 Orkestra Sanatçısı alacak. Anyalya ilinde ise, 1 Koro Sanatçısı ve 2 Yardımcı Sanatsal Yardımcı eleman alınacak. Alımı yapılacak pozisyonlar Türk Uyruklu Misafir Sanatçı Çalışma Grubunda Temsili /Gün başına pozisyonunda görevlendirilecek.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak sınava katılacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları A Bendinde bulunan 1,2,3,4,5,6 ve 7. maddelerdeki şartları taşıyor olmak, Yükseköğretim Kurumu bünyesinde müzik ve sahne sanatları eğitimi veren fakülte, akademi veya konservatuarlardan lisans düzeyinde mezun olmaları ya da son sınıfta öğrenimlerine devam ediyor olmaları gerekmekte.

Ayrıca Anlatya Sanatsal yardımcı Eleman pozisyonu için Sanatla İlgili büro sahne hizmetlerinde çalışacak eleman için, Yüksokul mezunu olmak ve yabancı dili iyi derecede biliyor olması veya programlarını yeterli düzeyde kullanabiliyor olması yanı sıra Opera, Bale ve Tiyatro konularında iyi derecede genel kültür ve bilgi saihib olması gereklidir. Sanatla İlgili Bilgi İletişim Sisteminde çalışmak üzere en az lise mezunu olması, Genel olarak bilgisayar donanımı, yazılımı ve işletimi konularında belge sahibi ve iş deneyimi olmaları şartları aranmaktadır.

Bu ilanlara başvuru yapacak adaylar, Antalya Sanatsal Yardımcı Elemanı kadorsu için en geç 29 Eylül 2017 tarihine kadar, Antalya Koro Sanatçısı kadrosu için en geç 02 Ekim 2017 tarihine kadar ve Samsun Orkestra Sanatçısı için en geç 22 Eylül 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular, Dilekçe, Diploma aslı veya noter tastikli örneği, 2 adet fotoğraf, Nüfus cüzdanı fotokopisi ve Adli sicil raporu ile şahsen yapılması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim