Sağlık Bakanı Koca tarafından yapılan açıklamada, merak edilen konuların başında gelen Ankara Şehir Hastanesi ve personel alım ihtiyacının söz konusu olup olmadığı yönündeki sorulara yanıt verildi. Bakan Koca açıklamasında şehir hastanesinin tüm birimleriyle faaliyete geçmesinin ardından toplamda 12 bin personel çalışacağını ve burada sağlık personelleri, destek personelleri ve diğer personeller olmak üzere bir personel ihtiyacının bulunmadığını söyledi. Açıklamasında " Şu an için yaklaşık 4 bine yakın personel var. Bunun 2 bini sağlık personeli ve 920'si hekim olmak üzere aktif çalışıyor. Personel anlamında bir sorunumuz yok. " şeklinde konuştu.

Şehir hastanelerine personel alımı süreci nasıl sağlanıyor?

Ankara Şehir Hastanesi için örneklendirecek olursak; kurulmasının ardından personel ihtiyaçları gündeme gelecekti. Ancak diğer hastanelerin Ankara Şehir Hastanesi' ne taşınması ve personellerin de burada göreve başlatılmasıyla beraber, personel ihtiyacının da doğmasına sebebiyet verilmedi, hiç bir çalışan işinden olmadı, yalnızca bu hastanede görevlendirildiler. Buradan hareketle, mevcutta bir personel ihtiyacı Ankara Şehir Hastanesi için gündeme getirilmedi. Mevcut personel kadrosunun da tamamının diğer hastanelerden buraya çekilmesi, olası personel ihtiyacının önüne geçilecek ve taşınan hastanelerin birimleri bu şehir hastanesinde hizmetine, hasta kabulüne devam edecekler.

İlerleyen dönemlerde ilan gündeme gelebilir mi?

Her yıl Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapıyor. Sağlık Bakanlığı' nın ilerleyen günlerde olası bir personel ihtiyacının söz konusu olabileceği ihtimali üzerinden duruluyor. Şuan olmasa bile mutlaka yeni personel alımları bakanlık bünyesine, Ankara Şehir Hastaneleri bünyesine yönelik olarak yapılacaktır. Bu süreçleri takip edip, sizlere aktarmaya çalışıyor olacağız.

Personel alımlarıyla alakalı bir gelişme yaşandığında bildirim almak ve ilk siz başvurmak isterseniz İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

iOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim