Ülkemizde faaliyetlerine devam eden yüzlerce devlet ve özel sağlık kuruluşu bulunmaktadır. Devlete ait olan sağlık kuruluşları personel alımlarını sözleşmeli ya da daimi olarak yapmakta ve genel olarak alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapılmaktadır. Yine devlete bağlı sağlık kuruluşları yıl içerisinde personel alım ilanı yayınlayabilmektedir. Özel sağlık kuruluşları ise personel alımlarını resmi internet sitelerinde bulunan İnsan Kaynakları bölümünde ki açık pozisyonlar kısmından kamuoyuna duyurmakta ve yine aynı hastaneler interaktif iş ilanları siteleri aracılığı ile pozisyonlarını duyurarak başvuruları kabul etmektedir. Yayınlanan iş ilanları incelendiğinde çok sayıda hastanenin ambulans şoförü alımı yapacağı görülmektedir.

Kaç Kişi Alınacak

Faaliyetlerine devam eden sağlık kuruluşları ambulans şoförü alımı yapacak peki kaç kişi alınacak. Sayı olarak net bir ifade yok ancak Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya gibi büyük şehirler başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından faaliyetlerine devam eden hastaneler ambulans şoförü alımı yapacak.

Kimler Başvurabilir

Sürücü belgesine sahip
Sicili temiz
2 ila 5 senedir araç kullanan
Tercihen deneyimli
Sağlık sorunu bulunmayan

Yukarıda yer alan nitelikler başlıca ilanlarda bulunan nitelikler arasında yer almakta olup bazı hastaneler daha farklı özellikler aramaktadır. Başvuru yapmak ve öz geçmiş formunuzu bırakmak için aşağıda bulunan linkleri takip edebilirsiniz.

http://www.yenibiris.com/ambulans-soforu-is-ilanlari
http://www.kariyer.net/is-ilanlari/ambulans+soforu#&pst=16
Editör: TE Bilisim