Yurt dışına yabancı işçi olarak gitmek isteyen adayların yakından takip ettiği personel istihdamlarından bir tanesi de Almanyaya yapılacak. Maaş haklarında en az 3 Bin Euro alması beklenen farklı kadrolarda personel alımı için yasa ne zaman yürürlüğe girecek.

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Almanya’da yabancı işçi alımı yasası yürürlükte olacak. Bazı kurum ve şirketler şimdiden Türkiye'den yabancı işçi alımı yapmak üzere işbirliği açıklamaları yaptı. O şirket ve kurumlarda gerçekleşen son gelişmeler neler?

SON GELİŞMELER NELER?

AWO adlı sosyal hayır kurumu sağlık birimlerinde görevlendirilmek üzere hasta bakım ve yaşlı bakımı kadrolarındaki personel alımları için iletişim ve strateji şirketi konumundaki PKS ile çalışacak. Yakın bir zamanda İstanbul ilindeki görüşmeler başlanacak. PKS şirketi yetkilisi Gül Keskinler yaptığı açıklamalarda Almanya hasta bakım işgücü alanındaki ihtiyaçlarda birinci sırada yer aldığı belirtildi. Kadın ve erkek adaylar bu alanlarda istihdam edilebilmeleri çin bazı şartlar aranacak. Bu şartlar neler olacak?

ALMANYA İŞÇİ ALIMI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLACAK?

Adayların alanında en az iki yıl iş tecrübesine sahip olmaları gerekli olacak. Meslek Yüksek okullarından ve üniversitelerden mezun olmaları gerekli olacak. Kadın ve erkek adaylarda başvuru yapabilecekler. Ayrıca Oldernburg kentinde adaylar görevlendirilecekler. Türk Sağlık Sendikası işçi alımlarında iş birliği çalışmalarının yaptığı belirtilmektedir. Ayrıca iş görüşmelerinde kabul edilen adayların Almanca kurusu görecekleri belirtildi. İki hafta staj görecekler. iş sözleşmesinde 3 yıl görevlendirtmek üzere anlaşma yapılacak. Maaş haklarında en az 2 bin 500 Euro olmak üzere daha sonraki zaman diliminde 3 bin euro verilecek. Yasa 2020 yılının başında yürürlükte olacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim