Almanya’da işçi olma fırsatı. Almanya'nın bir çok vasıflı veya vasıflı kadrolarda personel açığı bulunuyor. Bu anlamda yurt dışından özellikle Türkiye'den de çok sayıda başvurular bulunuyor. Özel statüdeki firmalardan bir tanesi olan OBM 2019 yılında görsel ve yazılı medya üzerinden yaptığı açıklamalar ile işçi alımları için başvuru aldığını yabancı dil bilen adayların Almanya'da çalışabileceği ifade etti. Buna göre adayların merak ettiği bazı soruların cevaplarını OBM şu şekilde açıklıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adaylar OBM internet sitesi üzerinden başvurularını tamamlamalarının ardından gerekli olan sertifika ve belgeleri tamamlayıp teslim etmesi gerekmektedir. Diğer yandan adayların yabancı dil bilgisi yok ise OBM üzerinden ya da farklı bir eğitim kurumundan dil eğitimlerini tamamlamış olmaları ilde daha sonra Almanya’da işçi olarak görev alman üzere gidebiliyor. Adaylar gittikleri yerde Almanca dil bilgisinin test edileceği ifade etti. Buna göre A1, A2 ve B1 seviyesinde Almanca yabancı dil istenilecek.

OBM Başvuru formu üzerinden yapılan taleplerin ardından teslim edilen evrakların Almanca dilince tercüme ediliyor. Ayrıca yurt dışı iş fırsatı olarak personel alımlarında herhangi bir aracılık danışmanlık adı altında bir ödeme yapılmaması adayların mağdur olmaması için önemli olmaktadır. Tecrübesiz olan adaylar bu alımlara başvuru yapamayacaklar. Bunun için alanlarında gerekli olan diplomaların haricinde iş tecrübesi şartı aranacak.

ALMANYA’DA NE KADAR MAAŞ VERİLECEK?

2 yıl sözleşmeli olarak alınacak olan personeller için açıklanan maaş aralığı belli oldu. Brüt tutarı 2.500 Euro olarak açıklanan alımlarda TL cinsinden 16.300 Tl brüt maaş ödenecek. Günlük çalışma saati ise 8 olarak ifade edildi.

İŞİN OLSA