Almanya yabancı işçi alımına vize verdi. Buna göre vasıflı ya da vasıfsız kadrolarda işçi alımları için OBM firması çok sayıda personel alımları yapacağını belirterek, adaylar için Almanya’da çalışmaları için 2 yıl sözleşme yapılacağını ifade etti.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

obm-turkiye.com adresi üzerinden online başvuru alınacak. Ardından başvurusu kabul edilen adaylar için OBM Offislerinde yüz yüze görüşmeye davet edilecekler. Başvuru yapacak olan adayların dikkat etmesi gereken hususlardan bir tanesi de bu alımlarda ve başvuru sürecinde herhangi bir danışmanlık ücreti ödememeleridir. Adaylar başvuru evraklarını ofise gönderemeyecekler kişiler için kargo ücretleri haricinde herhangi bir işlem ya da danışmanlık adı altında bir ödeme yapmamaları gereklidir. Başvuru yapacak adaylar için diplomanın yanı sıra iş tecrübesine de sahip olmaları aranacaktır. Başvuru formunda 4 aşama yer alıyor. Birinci aşamada Kimlik bilgilerinden oluşuyor.

YABANCI DİL ŞARTI;

Yabancı dil bilmeyenler için a1, a2 ve b1 seviyelerinde Almanca şartı aranacaktır. Dil eğitimleri ile adaylar yabancı dillerini geliştirmeleri ve daha sonra Almanya’ya gitmelerinde fayda olacaktır. OBM şuana kadar 2 bin kişi ile iş görüşmesi yaptı. 65.236.519 kişi bu alımlara başvuru yaptığını açıkladı.

MAAŞ HAKLARI;

Günlük çalışma süresi 8 saatten ve sözleşme süresi ise 2 olarak hazırlanıyor. Maaş haklarında 2500 Euro olarak açıklandı. Buna göre kur farkı ile Brüt 16500 TL maaş ödeneceği ifade edildi.